Vrh je sve bliži: Mick Schumacher je na dobrom putu ka F1

Fena
Vrh je sve bliži: Mick Schumacher je na dobrom putu ka F1
/ Twitter
Sabine Kehm, dugogodišnja manadžerica nekadašnjeg sedmostrukog svjetskog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera, izjavila je da je njegov sin Mick "na dobrom putu da postane uspješan vozač".

Ovaj 18-godišnjak nakon dvije uspješne sezone u Formuli 4 ove godine nastupa u višoj klasi -  Formuli 3.

"Mick sve radi savršeno, na njegovom putu ga ništa ne ometa da postane svestrani vozač. Već je napravio veliki korak prelaskom u Formulu 3, koja nije daleko od elitne klase Formule 1. Vrh je sve bliži", kazala je za njemačku novinsku agenciju DPA 52-godišnja Kehmova, koja je dugo godina bila portparolka i savjetnica najboljeg svjetskog vozača svih vremena Michaela Schumachera.

Mick Schumacher se krajem aprila prvi put popeo na pobjedničko postolje u svojoj debitantskoj sezoni u Formule 3. Vozač italijanske ekipe Prema na utrci u Monzi, petom tamičenju sezone, osvojio je treće mjesto, iza Šveđanina Joela Erikssona i Britanca Landa Norrisa, vodećeg u ukupnom poretku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije