Danas oficijelni start: Michael Schumacher na Facebooku

Radiosarajevo.ba
Danas oficijelni start: Michael Schumacher na Facebooku
/ Foto: Scuderia Ferrari
Bio je 13. novembar 1994. godine kada je u australskom Adelaideu Michael Schumacher osvojio prvu od svojih sedam titula svjetskog prvaka F1.

Tačno 22 godine kasnije startuje Facebook i Instagram stranica najboljeg svjetskog vozača svih vremena, a narednih dana 'Schumi' će dobiti i Twitter.

Od kako je doživio nesreću na skijanju prije tri godine Michael Schumacher je na rehabilitaciji pa će o objavama brinuti menadžerica Sabine Kehm.

"Stranice predstavljaju zahvalnost navijačima za dugogodišnju odanost. Mnogi su željeli diskutovati, dijeliti uspomene, podsjećati se Michaelovih uspjeha, ali nisu bili sigurni gdje i kako se mogu izraziti. Sada to mogu učiniti na zvaničnom sajtu", rekla je Sabine Kehm.

U testnom period, od 25. oktobra, Facebook stranica Michaela Schumachera privukla je čak 1,2 miliona posjetilaca. U nedjelju u 9.21 sati stranica je i zvanično započela s radom.

"Dobro došli u Michaelov boks", piše u uvodnom postu.

Dosad nije bilo previše upita o zdravstvenom stanju Schumachera.

O Facebook stranici zasad brine Sabine Kehm. Milioni navijača širom svijeta žive za dan kada će im se Michael Schumacher sâm obratiti preko društvenih mreža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije