Verstappen kralj Saudijske Arabije nakon bitke sa LeClercom

3
Radiosarajevo.ba
Verstappen kralj Saudijske Arabije nakon bitke sa LeClercom
Foto: EPA-EFE / Max Verstappen

Nakon što zbog problema sa dovodom goriva nije završio utrku u Bahreinu, Max Verstappen uspio je u posljednjim krugovima utrke za Veliku nagradu Saudijske Arabije kroz cilj proći na prvom mjestu.

Vozač Red Bula je na ulicama Džede upisao prvu pobedu ove sezone, a 21. u karijeri, poslije sjajne borbe sa Charlesom LeClercom u Ferrariju u poslednjih nekoliko krugova, a na kraju je njih dvojicu dijelilo samo pola sekunde.

Ključni dio utrke dogodio se u 46. krugu kada je Verstappen na startno-ciljnoj ravnini, uz pomoć DRS-a, iskoristiti dodatnu brzinu i preći na prvo mjesto koje do kraja nije ispustio, piše N1.

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

Raiffeisen dobitnik dvije prestižne nagrade za najbolju banku u Bosni i Hercegovini

LeClerc je ranije sjajno iskoristio sigurnosno vozilo kako bi u boxu prešao ispred Sergija Pereza, koji je startao sa prve startne pozicije, ali na samom kraju Ferrari se nije mogao oduprijeti Verstappenu i njegovom Red Bullu.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se drugi vozač italijanske ekipe Carlos Sainz, koji je bio sedam i po sekundi iza svog timskog kolege.

Novo razočarenje priredila je svojim navijačima ekipa Mercedesa koja se cijeli vikend mučila sa svojim bolidima. George Russell završio je na petom mjestu, dok je Lewis Hamilton kroz cilj prošao na poziciji broj 10.

Bio je ovo drugi dvostruki podijum za ekipu Ferrarija, koji je u poretku konstruktora i dalje prvi sa 78 bodova, drugi je Mercedes sa 38, dok je Red Bull treći sa bodom manje.

U poretku vozača LeClerc vodi sa 45 bodova, Sainz je drugi sa 33 a Verstappen je ovom pobjedom skočio na treće mjesto i ima 25.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije