Veliko slavlje Lewisa Hamiltona: Došao do prve pobjede nakon 2021. godine

0
Radiosarajevo.ba
Veliko slavlje Lewisa Hamiltona: Došao do prve pobjede nakon 2021. godine
Foto: EPA - EFE / Lewis Hamilton

Britanski vozač Formule 1 Lewis Hamilton pobijedio je u nedjelju, 7. julam, u Silverstoneu na Velikoj nagradi Velike Britanije i došao do prve pobjede od 2021. godine.

Pored toga, stigao je do devete pobjede u Silverstoneu, a time je srušio rekord Michaela Schumachera prema broju pobjeda na istoj stazi. Legendarni Nijemac je osam puta pobjeđivao na Velikoj nagradi Francuske.

Max Verstappen je zauzeo drugu poziciju, a treći je bio Lando Norris. Poslije velike pobjede Hamilton se suzdržavao da ne zaplače u razgovoru preko radija, a kada je ugledao oca na cilju, to je i učinio. Nakon što je prošao ciljem, Hamilton se jedva suzdržavao da ne zaplače dok je pričao preko radija, a kad je u cilju vidio oca, nije mogao izdržati.

Poslušajmo konačno struku o šumama i vodi: Spasimo budućnost na greškama iz prošlosti

Poslušajmo konačno struku o šumama i vodi: Spasimo budućnost na greškama iz prošlosti

"Ne mogu prestati plakati. Bilo je dana od 2021. do danas kad sam mislio da više nisam dovoljno dobar i kad nisam vjerovao. Ali, svakog dana sam naporno radio i trudio se da ponovno budem na ovome mjestu.

Ovo mi je zadnja utrka ovdje s Mercedesom i želim zahvaliti svima u ekipi na nevjerovatnoj podršci svih ovih godina. Hvala i vama, navijačima. Vidio sam vas u svakom zavoju, tjerali ste me naprijed i vaša podrška mi puno znači", rekao je 39-godišnji Britanac koji će sljedeće sezone voziti za Ferrari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije