Formula 1: Verstappenu pripala luda utrka u Montrealu

0
Radiosarajevo.ba
Formula 1: Verstappenu pripala luda utrka u Montrealu
Foto: Formula 1 / Max Verstappen

Aktuelni svjetski prvak i vodeći u ukupnom poretku, Nizozemac Max Verstappen za volanom Red Bulla pobjednik je Velike nagrade Kanade u Montrealu, devete utrke svjetskog prvenstva Formule 1.

Za Nizozemca je ovo bio treći uzastopni trijumf na "Circuit Gilles Villeneuve", te ukupno 60. pobjeda u karijeri.

Drugo mjesto osvojio je Lando Norris u McLarenu, dok je treći bio George Russell u Mercedesu nakon velike borbe s timskim kolegom Lewisom Hamiltonom na četvrtom mjestu.

Sarajevo se prisjeća masakra na Dobrinji: Ubijeni prije 29 godina čekajući u redu za vodu

Sarajevo se prisjeća masakra na Dobrinji: Ubijeni prije 29 godina čekajući u redu za vodu

U zanimljivoj utrci, koju su dijelom obilježili nestabilno vrijeme i izbor guma na djelomično mokroj stazi, na kraju je slavio svjetski prvak i vodeći u ukupnom zbiru sezone.

"Bila je to prilično luda utrka, puno se stvari događalo i morali smo biti koncentrisani. Safety Car nam je dobro poslužio, bilo je jako zabavno", kazao je Verstappen.

Sigurnosni automobil je izašao na stazu u 25. krugu kada je vozač Williamsa Logan Sargeant udario u zaštitnu barijeru i zaustavio se na stazi. Safety Car se povukao četiri kruga kasnije. Novi izlazak na stazu sigurnosnog automobila dogodio se i 53. krugu nakon što je Sergio Perez udario u ogradu i morao je odustati.

"Bio je haos, bilo je puno događaja. Da budem iskren, vozio sam dobru utrku od početka do kraja. Imao sam nevjerovatan tempo, Safety Car me zaustavio, ali kao što mi je pomogao u Miamiju, sada mi je odmogao. Bilo je stresno, ali i zabavno. Stvari su se odvijale lijepo, ali bila je to poštena borba, Max je vozio dobru utrku," kazao je Norris.

Verstappen je povećao prednost u ukupnom poretku i sada vodi s 194 boda. Carles Leclerc, koji nije završio utrku, drugi je s 138 bodova, dok je treći Norris s 131 bodom.

U poretku konstruktora vodi Red Bull Racing (301) ispred Ferrarija (252) i McLarena (212).

Iduća utrka je 23. juna u Barceloni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije