Težak sudar na utrci Formule 1: Objavljen video iz perspektive vozača

0
Radiosarajevo.ba
Težak sudar na utrci Formule 1: Objavljen video iz perspektive vozača
Foto: X / Uništeni bolid Sergio Pereza

Sergio Perez iz Red Bull Racinga se slupao u prvom krugu Velike nagrade Monaka u nedjelju, što je izazvalo crvenu zastavu nakon kontakta s oba Haasova bolida. Charles Leclerc, koji je startao s prve pozicije, vodio je trku prije nego što je Meksikanac udario u barijere.

Kevin Magnussen je pokušao prestići Pereza na pravcu poslije prve krivine, ali zbog nedostatka prostora na uskoj stazi u Monaku, došlo je do kontakta, što je gurnulo Pereza u barijere. Njegov timski kolega Nico Hulkenberg je također bio uključen u incident i ispao je iz trke prije kraja prvog kruga.

Hulkenberg nije bio zadovoljan potezom svog timskog kolege, nazvavši ga 'nepotrebnim' preko timskog radija. Na osnovu istrage sudija, Magnussen bi mogao dobiti kaznu za trku kao i kaznene bodove za sezonu.

Izraelski mediji tvrde: U zračnom napadu ranjen vođa Hezbollaha

Izraelski mediji tvrde: U zračnom napadu ranjen vođa Hezbollaha

Danski vozač trenutno ima 10 kaznenih bodova za ovu godinu i još dva boda bi mu donijela zabranu nastupa na jednoj trci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije