Veliki problemi za Lewisa Hamiltona: Bivši šampion ostao bez njemu najbitnije karike u timu

0
Radiosarajevo.ba
Veliki problemi za Lewisa Hamiltona: Bivši šampion ostao bez njemu najbitnije karike u timu
Foto: EPA / Lewis Hamilton i Angela Cullen

Angela Cullen posljednjih je sedam godina bila vjeran i pouzdan saveznik Hamiltona u paddocku, no sedmerostruki prvak sada je najavio njen odlazak iz tima.

Lewisa Hamiltona napustila je dugogodišnja fizioterapeutkinja i saveznica iz paddocka Angela Cullen, objavila je zvijezda Mercedesa.

Cullen je sa sedmerostrukim svjetskim prvakom radila posljednjih sedam godina. Redovno je viđena uz njega i ne djeluje samo kao fizioterapeut i pomoćnica, već i kao oslonac za britanskog vozača u paddocku.

Ministar Ramo Isak posjetio Srebrenicu: Obišao mezarje i odao počast žrtvama genocida

Ministar Ramo Isak posjetio Srebrenicu: Obišao mezarje i odao počast žrtvama genocida

Toj vezi uskoro će doći kraj. Hamilton je u petak putem objave na društvenim mrežama objavio da on i Cullen više neće raditi zajedno. Objavio je nekoliko njihovih zajedničkih fotografija uz emotivnu poruku.

"Posljednjih sedam godina, Angela Cullen bila je uz mene, tjerajući me da budem najbolja verzija sebe", napisao je pa dodao: "Zbog nje sam uspješniji sportista i bolja osoba".

"Stoga se danas nadam da ćete mi se pridružiti u porukama u kojima joj želimo sve najbolje dok bude poduzimala slijedeće korake u ostvarenju svojih snova. Hvala vam na svemu Ang, jedva čekam vidjeti šta ti budućnost sprema", objavio je Lewis Hamilton.

Cullenove svakodnevne obveze bile su fizioterapeut i asistent Hamiltonu, ali zvijezdi Mercedesa ona znači mnogo više od toga. Ona je jedan od njegovih najpouzdanijih saveznika i osoba od povjerenja u paddocku.

Čvrstu povezanost pokazuju odgovarajuće tetovaže riječi "lojalnost" koje su uradili. Razlozi napuštanja tima Angele još uvijek nisu poznati.

Zanimljivo će biti ispratiti koliki će udarac za Hamiltona biti gubitak Cullenove lične podrške.

Cullen je objavila na društvenim mrežama: "Prije tačno sedam godina na današnji dan stajala sam u F1 paddocku po prvi put na utrci Australije. Danas sam uzbuđena što mogu podijeliti s vama kako sam krenula u svoju slijedeću avanturu. Tako sam zahvalna i sretna što sam prošla ovo nevjerovatno putovanje u F1 i znam da će se moja priča nastaviti.

Hvala timu Mercedesa, koji je moja porodica već 7 godina. A Lewisu Hamiltonu kao najvećem vozaču svih vremena posebno hvala! Bila mi je velika čast i zadovoljstvo stajati uz tebe, tako sam ponosan na tebe i sve što si postigao. Hvala vam što me podržavate, vjerujete u mene i pokazujete mi neograničeni potencijal koji svi imamo u sebi.

"Tako sam uzbuđena što svjedočim tvom novom poglavlju u karijeri. Ne postoji ništa što ne možeš učiniti. Nemoj prestati vjerovati... Životno putovanje je jedan veliki val. Nastavi jahati, sanjaj veliko kao što se snovi ostvaruju. Zauvijek na tvojoj strani", poručila je Cullen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije