Valentino Rossi vozit će najpoznatiju automobilističku utrku

0
Radiosarajevo.ba
Valentino Rossi vozit će najpoznatiju automobilističku utrku
Radiosarajevo.ba / Valentino Rossi

Valentino Rossi, legenda motociklističkih utrka, pridružit će se Svjetskom prvenstvu endurance automobila (WEC) u novoj kategoriji LMGT3 kao vozač BMW M tima.

Ovaj 44-godišnji sedmerostruki MotoGP svjetski prvak, koji je od 2022. godine postao vozač automobila (vozio za belgijsku WRT momčad), vozit će jedan od 18 automobila prijavljenih u novu kategoriju LMGT3, koja zamjenjuje kategoriju LMGTE Am (automobili koje voze amateri u kombinaciji s profesionalcima).

Rossi se posebno očekuje na legendarnoj utrci 24 sata Le Mansa, vrhuncu sezone koja se održava 15. i 16. juna.

Savjeti koji će vam olakšati trudnoću

Savjeti koji će vam olakšati trudnoću

Prošle godine je pobijedio u Sartheu u utrci uoči 24 sata Le Mansa, što je bila njegova prva prvenstvena pobjeda za volanom GT-a.

Još jedno veliko ime objavljeno je u ponedjeljak, ono Poljaka Roberta Kubice koje se očekuje u kategoriji Premier Hypercar.

Bivši vozač Formule 1, koji je postao svjetski prvak 2023. u nižoj kategoriji LMP2, bit će za volanom privatnog Ferrarija.

I Nijemac Mick Schumacher, sin bivše F1 zvijezde Michaela, debitirat će u endurancu u svojoj premier kategoriji kao starter s Alpineom, koji će se suočiti s vrlo raznolikom i nadasve jakom konkurencijom.

Ukupno će 14 proizvođača učestvovati u prvenstvu, uključujući devet u Hypercaru, što je rekord u historiji WEC-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije