Škoda Motorsport nikad bolji: Prvaci u WRC-2, kontinentalne i nacionalne titule

Radiosarajevo.ba
Škoda Motorsport nikad bolji: Prvaci u WRC-2, kontinentalne i nacionalne titule
Godina na izmaku je najuspješnija u historiji sportskog odjeljenja Škode. Češki proizvođač osvojio je svjetsku, nekoliko kontinentalnih i 14 nacionalnih titula.

Kruna uspjeha je trijumf u Svjetskom prvenstvu kategorije WRC-2, a titulu su osvojili fabrički vozači Škode Pontus Tidemand i Jonas Andersson iz Švedske.

Titulama su se okitile i posade Gaurav Gill - Stéphane Prévot u Azijsko-pacifičkom prvenstvu, Gustavo Saba - Fernando Mussano u Prvenstvu Južne Amerike, Manvier Baryan - Drew Sturrock u Afričkom šampionatu, Marjan Griebel - Stefan Kopczyk u Europskom U28 prvenstvu...

"Automobilski sport je već 116 godina sastavni dio kompanije Škoda. Tako će bit i u budućnosti", rekao je Bernhard Maier, prvi čovjek kompanije na svečanosti u Mladoj Boleslavi.

Iza svih ovogodišnji pobjeda i titula Škoda Motorsporta stoji Fabia R5, automobil koji je postigao izuzetan sportski ali i komercijalni uspjeh. Dovoljno je spomenuti kako je privatnim timovima i uvoznicima Škode dosada isporučeno više od 170 Fabia R5.

ŠKODA Motorsport Highlight video season 2017 from ŠKODA VIMEO PRO on Vimeo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije