Uznemirujući video: Mladi vozač izgubio život u udesu na legendarnoj stazi

0
Radiosarajevo.ba
Uznemirujući video: Mladi vozač izgubio život u udesu na legendarnoj stazi
Foto: Facebook / Dilano vant Hof

Formula 1 oglasila se  uoči sprint-trke u Austriji zbog smrti mladog holandskog vozača Dilana vant Hofa koji je poginuo na stazi Spa-Frankošamp u Belgiji.

U pitanju je vozač koji se takmiči u takozvanom "Regionalnom evropskom šampionatu Formule", a zbog toga je na stazi u Austriji održan minut ćutanja.

"Nažalost, objavljujemo da je preminuo vozač Dilano vant Hof. Incident se dogodio na drugoj trci u Spa-Frankošampu. Želimo da uputimo saučešće porodici, timu i prijateljima. Saučešće izražavaju i Auto-moto savez Belgije, Spa-Frankošamp i Alpina", navodi se u saopštenju koje je rastužilo i zabrinulo sve ljubitelje ovog sporta, kao podsjetnik da je ovo ipak jedan ekstreman i opasan sport.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Prema prvim informacijama, incident se desio zbog loših uslova, staza je bila mokra, a nakon što se Dilano okrenuo u svom bolidu, na njega je naletio drugi - i došlo je do katastrofalnog sudara.

“We are so sad to learn of the passing of Dilano van 't Hoff today at Spa-Francorchamps Dilano died in pursuit of his...

Posted by F1 on Saturday, July 1, 2023

Na istoj stazi već smo vidjeli smrt u Formuli 2 kada je Antoan Uber poginuo poslije žestokog sudara dok je jurio 273 km/h.

Pogledajte video:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije