Tragedija: Poginuo bivši vicešampion svijeta

Anadolija
Tragedija: Poginuo bivši vicešampion svijeta
/ Luis Salom (motogp)
Slobodni trening motociklista za Veliku nagradu Katalonije u klasi Moto2 imao je tragičan epilog. Mladi španski motociklista Luis Salom je poginuo u 24. godini nakon pada tokom treninga.

Tragedija se dogodila u 12. krivini, svega 25 minuta nakon početka slobodnog treninga, kada je Luis Salom izletio sa staze.

Na mjesto nesreće odmah su došla medicinska i vozila hitne pomoći, a stigao je i helikopter. Prevezen je do obližnje bolnice "Generale de Catalunya" gdje je odmah operisan. Uprkos ogromnim naporima ljekarskog tima izgubio bitku za život u 16.55 sati po lokalnom vremenu. 

Salom je debitovao u Svjetskom motociklističkom prvenstvu u Jerezu 2009. godine u kategoriji 125 kubika. Tokom karijere 25 puta je stajao na postolju, uključujući i devet pobjeda u klasi Moto3.

Sezonu 2012. godine u Svjetskom prvenstvu Moto3 završio je na drugom mjestu ukupnog plasmana. Godinu dana kasnije bio je treći. U Svjetskom prvenstvu klase Moto2 vozio je 41 trku i tri puta bio na postolju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije