Šok za Rusa koji vozi Formulu 1: Zaplijenjena mu imovina vrijedna 105 miliona

1
Radiosarajevo.ba
Šok za Rusa koji vozi Formulu 1: Zaplijenjena mu imovina vrijedna 105 miliona
Foto: EPA-EFE / Nikita Mazepin

Italijanske vlasti zaplijenile su imovinu na Sardiniji vrijednu oko 105 miliona eura u vlasništvu Nikite Mazepina i njegovog oca.

Riječ je o 23-godišnjem ruskom vozaču Formule 1, donedavnom vozaču ekipe Haas, a zaplijena se odnosi na vilu poznatu pod imenom 'Kameni ovan' koja se nalazi na sjeveru otoka.

Nikita Mazepin je u martu otpušten od strane američke F1 ekipe, a otad se nalazi na udaru sankcija italijanskih vlasti jer ga Europska unija, kao i njegovog oca Dmitrija, vidi kao saradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

Sergej Barbarez se oglasio dok su svi spavali, njegova objava oduševit će bh. navijače

"Ne salažem se sa sankcijama i već sam ranije rekao da se namjeravam protiv njih boriti. Ovo je sada pravo vrijeme za tako nešto, jer ako pogledate cijelu situaciju i sve što se događa ruskim sportašima, kao da se otkazuje kultura moje zemlje", rekao je nedavno Mazepin za BBC, prenose Sportske

Dmitrij Mazepin smatra se članom najužeg kruga prijatelja Vladimira Putina, a menadžer F1 vozača nije imao komentara na cijelu situaciju.

Otkako je Rusija napala Ukrajinu 24. februara Velika Britanija, Europska unija i SAD nameću sankcije ruskim oligarsima bliskima režimu Vladimira Putina i plijene im vrijednu imovinu i blokiraju račune.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije