Šok za ljubitelje brzina: Legendarni "Il Dottore" pozitivan na koronavirus

0
Radiosarajevo.ba
Šok za ljubitelje brzina: Legendarni "Il Dottore" pozitivan na koronavirus
Facebook / Valentino Rossi

Legendarni italijanski motociklist Valentino Rossi u četvrtak je pozitivno testiran na koronavirus. To znači da popularni "Il Dottore" narednog vikenda mora preskočiti MotoGP utrku u španskom Aragonu.

"Nažalost, danas sam se probudio i nisam se osjećao dobro. Kosti su me boljele i imao sam laganu temperaturu. Zato sam odmah nazvao ljekara koji me dva puta pregledao. Brzi PCR test bio je negativan, baš kao i moj test u utorak. Ali, drugi test koji sam dobio danas popodne u 16 sati bio je nažalost pozitivan. Jako sam razočaran što ću preskočiti trku u Aragonu", poručio je 41-godišnji motociklista iz svog doma Tavulliji (Italija).

Rossi je dodao da "želi biti optimista, ali misli da će propustiti i drugu utrku u Aragonu 25. oktobra".

"Tužan sam i ljut jer sam se držao protokola. Iako je test u utorak bio negativan, izolirao sam se nakon povratka iz Le Mansa. Tako je kako je, ne mogu promijeniti situaciju. Slijedit ću ljekarska uputstva i nadam se da ću se uskoro osjećati bolje", rekao je Rossi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije