Ovo je pozadina priče: Ko je stavio saobraćajne kazne na bolid Maxa Verstapenna u Sarajevu?

1
Radiosarajevo.ba
Ovo je pozadina priče: Ko je stavio saobraćajne kazne na bolid Maxa Verstapenna u Sarajevu?
Foto: Privatni album / Bolid Maxa Verstappena

Šampionski bolid Red Bull Racinga, u kojem je Max Verstappen osvojio titulu prvaka Formule 1, u ponedjeljak, 26. februara, iznenadio je građane nakon što su ga zatekli na Baščaršiji u Sarajevu.

Bolid se, prije 'vožnje' do još dva bh. grada koja će posjetiti, jutros našao ispred zgrade Narodnog pozorišta Sarajevo.

No, jedan detalj na bolidu ovog je jutra izazvao posebnu pažnju građana. Naime, riječ je bila o kaznama za saobraćajne prekršaje koje su se našle na bolidu, a potom su na društvenim mrežama krenule priče "kazne postavili građani", "kazne postavio MUP"...

Dvije nesreće u Sarajevu: Teške tjelesne povrede zadobili pješaci, policija objavila detalje

Dvije nesreće u Sarajevu: Teške tjelesne povrede zadobili pješaci, policija objavila detalje

Portal Radiosarajevo.ba otkriva pozadinu priče čiji je cilj bio da nasmije građanke i građane Sarajeva.

Maja Đozo, media network menadžerica pri Red Bullu, potvrdila nam je da bila riječ o "internoj šali".

"Znate kako u gradu kažu 'eto me za 5 minuta', pa nestanu, tako smo se htjeli malo našaliti na taj način. Našli smo neke stare kazne i odlučili da nasmijemo ljude, u duhu Sarajeva. Mnogi su nam rekli da im je ovo bilo simpatično, a i pripadnici MUP-a koji su naišli, fotografirali su se s 'kaznama' i bolidom", govori nam. 

Foto: Radiosarajevo.ba: "Kazne" na Red Bullovom bolidu

Kaže i da je naišlo vozilo "pauk", koje je prevozilo nepropisno parkirani automobil, pa su se srdačno pozdravljali jedni s drugima i dobro našalili:

"Bolid je bio parkiran tu sa svim odobrenjima i dopuštenjima, a ovo je bilo da ljude malo oraspoložimo."

Podsjetimo, ovo nije prvi put da da je Verstappenov bolid stigao u Bosnu i Hercegovinu jer je prošle godine bio izložen u Sarajevu i Tuzli. Bio je smješten u Bingo City Centru u oba grada, a zatim je eksponiran u sarajevskoj Alti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije