Njemačka: Hamilton ne posustaje, raste prednost nad Rosbergom

Radiosarajevo.ba
Njemačka: Hamilton ne posustaje, raste prednost nad Rosbergom
/ Foto: Pirelli
Na stazi Hockenheimring održana je VN Njemačka, 12. utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva Formule 1.

Skoro sve je bilo identično prošloj utrci u Mađarskoj. Najbolju startnu poziciju ostvario je Nico Rosberg (Mercedes) ispred timskog druga Lewisa Hamiltona i Daniela Ricciarda (Red Bull)…

I opet je utrka riješena svega nekoliko stotina metara nakon starta. Čim je ugašeno crveno svjetlo na semaforu Hamilton je uspio proći Rosberga i bez mnogo problema održati vodstvo do cilja.

Zvanični svjetski prvak zabilježio je šestu pobjedu u sezoni kojom je povećao prednost u ukupnom poretku.

No, za razliku od Mađarske, kada je Rosberg ipak uspio osvojiti drugo mjesto, ovaj put je njemački vozač završio i iza oba pilota Red Bulla – Daniela Ricciarda i Maxa Verstappena.

Rosberg se u jednom trenutku probio na drugo mjesto, ali je pri obilasku Verstappena zaradio kaznu koja ga je bacila na četvrto mjesto.

Bodove su još osvojili Vettel (Ferrari), Räikkönen (Ferrari), Hülkenberg (Force India), Button (McLaren), Bottas (Williams) i Perez (Force India).

Ukupni poredak nakon 12 od 21 utrke: Hamilton 217, Rosberg 198, Ricciardo 133, Räikkönen 122, Vettel 120, Verstappen 115, Bottas 58…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije