VN Europe: Premijera u Azerbejdžanu pripala Rosbergu, Hamilton peti

Radiosarajevo.ba
VN Europe: Premijera u Azerbejdžanu pripala Rosbergu, Hamilton peti
/ Foto: Pirelli
Prvi put u historiji Azerbejdžan je ugostio karavan Formule 1. Na uličnoj stazi u Bakuu održana je VN Europe, osma trka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Utrka je praktično riješena na subotnjem kvalifikacionom treningu kada je Nico Rosberg (Mercedes) bio najbrži, a njegov timski drug Lewis Hamilton pogriješio i osigurao tek desetu startnu poziciju.

Rosberg je na startu zadržao vodstvo i bez mnogo problema zabilježio petu pobjedu u sezoni. Drugi je ciljem prošao Sebastian Vettel (Ferrari), a ugodno je iznenadio trećim mjestom Sergio Perez (Force India).

Kimi Räikkönen zauzeo je četvrtu poziciju, dok je svjetski prvak Hamilton uspio "spasiti što se spasiti" dalo i osvojio 10 bodova za peto mjesto.

Bodove su još osvojili Bottas (Williams), Ricciardo (Red Bull), Verstappen (Red Bull), Hülkenberg (Force India) i Massa (Williams).

Ukupni poredak nakon 8 od 21 utrke: Rosberg 141, Hamilton 117, Vettel 96, Räikkönen 81, Ricciardo 78, Verstappen 54, Bottas 52…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije