Nico Rosberg objavio da se oprašta od najbržeg cirkusa na svijetu

Radiosarajevo.ba
Nico Rosberg objavio da se oprašta od najbržeg cirkusa na svijetu
Facebook / FB Page/Nico Rosberg
Nico Rosberg prošle je nedjelje u 32. godini života ponovio uspjeh svog oca Kekea, osvojivši naslov svjetskog prvaka u Formuli 1.

Šokantna vijest dolazi iz svijeta Formule 1. Manje od sedmice dana nakon što je osvojio svoj premijerni naslov u Formuli 1 Nico Rosberg objavio je povlačenje!

"Popeo sam se na vrh svoje planine i odlazim na vrhuncu. Osjećam da radim ispravnu stvar", objasnio je Nijemac.

"Već 25 godina koliko se utrkujem osvajanje naslova svjetskog prvaka bio je moj san. Kroz naporan rad, mnogo boli i odricanja ostvario sam svoj san. Moja najjača emocija u ovome trenutku je duboka zahvala svima koji su me podupirali da ostvarim svoj san", napisao je na svom Facebook profilu svjetski prvak.

Tokom svoje karijere u Formuli 1 koja traje od 2006. godine Rosberg je upisao 206 utrka, 23 pobjede, 57 pobjednička postolja i 1594.5 boda. Ostvario je 30 najboljih startnih pozicija i 20 najbržih krugova tokom utrke. Posljednju pobjedu upisao je u Japanu ove godine.

Rosberg je postao drugi sin bivšeg svjetskog prvaka u Formuli 1 koji je ponovio uspjeh svog oca. Prije njega to je pošlo za volanom obitelji Hill - ocu Hrahamu i sinu Damonu.

Nico je isto tako postao prvi Nijemac koji je osvojio naslov svjetskog prvaka s njemačkom ekipom (Mercedes) i s njemačkim motorom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije