Nezaustavljivi Verstappen dominirao i u Belgiji

0
Radiosarajevo.ba
Nezaustavljivi Verstappen dominirao i u Belgiji
Foto: EPA-EFE / Max Verstappen

Nezaustavljivi Max Verstappen došao je do osme uzastopne pobjede i svoje desete u 12. utrci sezone Svjetskog prvenstva u Formuli 1.

Aktualni svjetski prvak najbrži je bio i na Velikoj nagradi Belgije i to ispred momčadskog kolege Sergija Pereza, jedinog vozača koji je u ovoj godini Verstappenove dominacije uspio pobijediti (u Saudijskoj Arabiji i u Azerbajdžanu).

Na najnižu stepenicu pobjedničkog postolja uz dva Red Bullova vozača smjestio se Ferrarijev Charles Leclerc. Verstappen je u kvalifikacijama za utrku bio najbrži, kao i u subotnjem sprintu, no kažnjen je oduzimanjem pet mjesta na startu zbog prekoračenja broja korištenja komponenti mjenjača.

Pucnjava U Hrvatskoj: Policija privela petero ljudi

Pucnjava U Hrvatskoj: Policija privela petero ljudi

Najbolja startna pozicija pripala je tako Leclercu ispred Pereza, no Verstappen je na kraju uvjerljivo slavio ispred obojice.

"Znao sam da imamo dobar bolid, bilo je važno "preživjeti" u prvom zavoju. Ova staza je super čvrsta za gume, tako da ne želite raditi nepotrebne stvari. Bilo je teško s krugovima kada je padala kiša", rekao je 25-godišnji Nizozemac, koji je vodstvo preuzeo u 17. krugu i do kraja utrke nije ga ispuštao. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije