Navršava se pet godina od kada je Michael Schumacher stradao na skijanju

Radiosarajevo.ba
Navršava se pet godina od kada je Michael Schumacher stradao na skijanju
Foto: Arhiv / Corinna i Michael Scumacher
Sunčani je zimski dan obasjao je 50 miliona funti vrijedan dvorac u kojem je najuspješniji vozač Formule 1 svih vremena Michael Schumaher skriven od ostatka svijeta.

29. decembra bit će navršeno pet godina od teške nesreće u francuskim Alpama, u mjestu Meribel kada je Schumacher tokom skijanja pao i udario glavom.

Njegova supruga Corinna, sa kojom se vjenčao 1995. godine, insistirala je na tajnosti oko njegovog zdravstvenog stanja.

Taj zahtjev svi koji se brinu o Michaelu vjerno ispunjavaju. Prijatelji ne govore o tome. Ako nešto kažu, onda oni nisu više prijatelji.

Nekoliko šetača pasa hodaju drvenim puteljcima izvan Schumacherove kuće na obalama jezera Ženeva, piše Daily Mail.

Na liječenje i njegu koju prima, porodica plaća 50.000 funti sedmično. 

Michaelov otac Rolf, bivši zidar koji rukovodi kartingtom na lokalnoj stazi Kerpen blizu Kelna, također ne priča ništa.

Samo možete čuti kako ljudi udaraju golf loptice u golf klubu smještenom u blizini dvorca. Lokalno stanovništvo u mjestu Gland, gradiću sa 13.000 stanovnika između Ženeve i Lausannea, ništa ne znaju o zdravstvenom stanju superzvijeze koja živi među njima. 

Rolf, koji dolazi regularno u Švicarsku iz svog doma u Bonnu, potvrdio je da je Michael unutra, negirajući glasine da je prvi milijarder sportista prebačen u 30 miliona funti vrijedan na Majorci ovog ljeta, kao i to da je trebao ići specijalisti neurologiju u SAD-u.

Lewis Hamilton srušio je u međuvremenu rekord Schumachera sa pole pozicijama (83 naprema 68). Ipak, bivši vozač Benettona, Ferrarija i Mercedesa vodi u ukupnom broju pobjeda na utrkama (91 naprema 73), kao i po broju prvenstava (sedam naprema pet).

Schumaherov fan Sebastian Vettel prešao je u Ferrari ali do sada nije imao uspjeha sa ovim timom. Vettel je 2013. godine zadnji put bio prvak Formule 1. Vettel je ljubazno odbio kazati za Daily Mail zdravsteno stanje Schumahera, poštujući njegovu privatnost.

Max Verstappen je ljetovao kao dječak zajedno sa porodicom Schumacher.

Njegov otac Jos i Michael su prijatelji i savremenici. Upravo je Verstappen izrastao u potencijalnu zvijezdu na stazi.

Michaelov sin Mick je šampion Formule 3 i potpisao je za ekipu Premau Formuli 2, koja je ulazna tačka za Formulu 1. Njegova budućnost je obećavajuća i jednog dana mogao bi u Mercedesu ili Ferrariju voziti.

Mick, je tih kao i njegov otac, nikada ne odaje bilo kakve informacije o zdravstvenom stanju Michaela. Prošlog mjeseca je za njemački RTL rekao o svom odnosu s ocem prije nesreće.

Otac me je zamolio, da ako ikada budem želio se natjecati na utrkama, da to uradim iz zabave, kao hobi. Ja sam, naravno, kazao da to želim radim profesionalno”, spomenuo je Mick Schumacher.

Mick je rekao da se uvijek želio porediti s najboljima i da je njegov otac najbolji.

“On je također moj idol. Zadovoljan sam što se mogu porediti s njim. Mnogi svjetski prvaci porede se sa svojim očevima. Čak i u danima kada bi staza za karting bila zatvorena, otišli bi tamo i ja bih provozao po koji krug. To je bilo najbolje vrijeme u mom životu”, ispričao je Mick.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije