Max Verstappen: Nevjerovatna podudarnost osigurava mu pobjede

J. M.
Max Verstappen: Nevjerovatna podudarnost osigurava mu pobjede
Pomalo u sjeni četvrte titule Lewisa Hamiltona prošla je pobjeda Maxa Verstappena na nedjeljnoj utrci Formule 1 na stazi Autódromo Hermanos Rodríguez u Meksiku.

Holandski vozač u bolidu Red Bull zabilježio je treću pobjedu u karijeri, a svaku je obilježila nevjerovatna podudarnost. Naime, Verstappen je pobjeđivao svaki put kad je bio otpušten ruski vozač Daniil Kvyat!

Čudna serija počela je prošle godine u Barceloni. Uoči utrke za VN Španije, Dr. Ing. Helmut Marko, stručni savjetnik u timu Red Bulla, odlučio se za rokadu Verstappen-Kvyat.

Ruski vozač izbačen je iz prvog tima Red Bulla i prebačen u juniorski Toro Rosso, dok je u suprotnom smjeru stigao Verstappen. Na startu utrke sudarili su se Mercedesovi vozači Hamilton i Rosberg, a Verstappen trijumfuje u debiju za Red Bull.

Na drugu pobjedu Max Verstappen je čekao do 1. oktobra ove godine i novog otkaza Daniilu Kvyatu. Uoči trke za VN Malezije ruski vozač morao je mjesto u Scuderiji Toro Rosso prepustiti mladom Francuzu Pierre Gaslyju. Na stazi u Sepangu Max Verstappen prvi prolazi ciljem...

Kvyat je 20-ak dana kasnije vraćen u Toro Rosso, na utrci u američkom Austinu vozio je solidno, osvojio jedan bod, ali to nije bilo dovoljno da sačuva mjesto u timu za VN Meksika. Rus je ponovo otpušten, a ne treba ni podsjećati ko je pobijedio na stazi Autódromo Hermanos Rodríguez. Max Verstappen.

Neizvjesno je hoće li se čudna podudarnost nastaviti. Kvyat neće voziti posljednje dvije utrke sezone, još nema radno mjesto za 2018. godinu iako se špekulira da je blizu kokpita Williamsa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije