Max Verstappen nakon pobjede sa devete startne pozicije: "Razliku je napravila ova odluka..."

0
Radiosarajevo.ba
Max Verstappen nakon pobjede sa devete startne pozicije: "Razliku je napravila ova odluka..."
Foto: EPA-EFE / Max Verstappen

Nizozemski vozač Formule 1 Max Verstappen pobjednik je trke za Veliku nagradu Miamija. Poslije još jedne dominantne predstave aktuelni šampion pohvalio je strategiju svog tima kada je izbor  pneumatika u pitanju.

Vozač Red Bulla je na ulicama Miamija upisao treću pobjedu ove sezone, a 38. u karijeri, a posebnu po tome što je startovao sa devete pozicije.

"Bila je to dobra trka. Sklanjao sam se od problema od samog starta i odvezao jednu čistu trku u kojoj sam savladavao jedan po jedan bolid. Veoma dugo sam ostao na tvrdim pneumaticima i mislim da je to napravilo razliku, a na kraju smo mogli da vidimo i borbu sa Checom (Perezom)", rekao je poslije trijumfa Verstappen.

BH novinari: Pozivamo na radničku solidarnost, podršku i zajedničku borbu za bolje plaćen posao

BH novinari: Pozivamo na radničku solidarnost, podršku i zajedničku borbu za bolje plaćen posao

Vozač Red Bulla je već poslije pet trka istakao najozbiljniju kandidaturu za odbranu titule.

Verstappen je povećao svoju prednost u generalnom plasmanu i sada ima 119 bodova, 14 više od Pereza, dok je Alonso treći sa 75.

"Jučer smo imali manjih problema, ali danas je sve bilo mirno. Lijep je osjećaj doći do pobjede sa devete startne pozicije. Jučer smo počeli da razgovaramo o ovoj strategiji kada su pneumatici u pitanju jer nismo znali kakvo će vrijeme biti i da li će se isplatiti. Na kraju ipak jeste i drago nam je zbog toga", kazao je nizozemski vozač.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Emilije Romanje na stazi "Enzo i Dino Ferrari" u Imoli 21. maja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije