Logan Sargeant neslavno okončao svoju epizodu u Williamsu

0
Radiosarajevo.ba
Logan Sargeant neslavno okončao svoju epizodu u Williamsu
Foto: EPA-EFE / Logan Sargeant

Argentinski 21-godišnji vozač Franco Colapinto zamijenit će Amerikanca Logana Sargeanta u timu Williamsa za preostale utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 ove sezone.

Logan Sargeant, koji ima 23 godine, nije uspio ostvariti plasman među prvih deset u prvih 14 utrka ove sezone, a njegov najbolji rezultat bio je 11. mjesto na Velikoj nagradi Velike Britanije.

Šef ekipe James Vowles objasnio je odluku o promjeni vozača usred sezone, naglašavajući da to nije bila lagana odluka, ali da vjeruju kako će ovakva promjena pružiti najbolju priliku Williamsu da se bori za bodove u ostatku sezone.

Mladić imao udes i 40 sekundi kasnije misteriozno nestao: Srbija na nogama, niko ne zna gdje je

Mladić imao udes i 40 sekundi kasnije misteriozno nestao: Srbija na nogama, niko ne zna gdje je

“Ovo je nesumnjivo teško za Logana, koji je dao sve od sebe tokom svog boravka u Williamsu i želimo mu zahvaliti na njegovom napornom radu i pozitivnom stavu”, rekao je Vowles.

Logan Sargeant je upisao 36 nastupa za Williams u posljednje dvije sezone, a posebno je istaknuto njegovo postignuće na Velikoj nagradi SAD-a 2023. godine, gdje je postao prvi američki vozač koji je osvojio bod u Formuli 1 nakon Michaela Andrettija, koji je to učinio prije 30 godina.

Međutim, uz loše nastupe ove sezone, kap koja je prelila čašu rukovodstvu britanskog tima je sigurno nesreća koja se dogodila prethodnog vikenda na treningu za utrku Velike nagrade Nizozemske. Sargeant je tada slupao svoj poboljšani bolid, a nemalo prije toga je objavljeno kako će ga od naredne sezone u timu Williamsa zamijeniti Španac Carlos Sainz.

Vowles je također istakao da će tim nastaviti podržavati Sargeanta u njegovoj karijeri, dok s nestrpljenjem iščekuju što Colapinto može donijeti timu u preostalih devet utrka sezone.

Formula 1 | Lando Norris prekinuo dominaciju Maxa Verstappena

Formula 1 | Lando Norris prekinuo dominaciju Maxa Verstappena

Colapinto će se pridružiti Alexu Albonu kao timski kolega, počevši od Velike nagrade Italije koja je se vozi na čuvenoj “Monzi” predstojećeg vikenda.

“Čast mi je debitovati u Formuli 1 za Williams, ovo je ostvarenje snova. Tim ima nevjerovatnu historiju i misiju da se vrati u vrh, i jedva čekam biti dio tog puta”, izjavio je Colapinto povodom svog ulaska u svijet Formule 1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije