Jenson Button uoči trke odluke: Hamilton mi može platiti da izbacim Rosberga

Radiosarajevo.ba
Jenson Button uoči trke odluke: Hamilton mi može platiti da izbacim Rosberga
/ Jenson Button (Foto: Pirelli)
U nedjelju se vozi posljednja utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva vozača i bolida Formule 1.

Na stazi u Abu Dabiju pada odluka o svjetskom prvaku između vozača Mercedesa. Nico Rosberg na finale dolazi s 12 bodova prednosti nad timskim drugom Lewisom Hamiltonom što znači da mu plasman na treće mjesto osigurava prvu titulu u karijeri.

No, draž automobilizma je u starom pravilu "da bi završio prvi, prvo moraš završiti", što znači da bi eventualno odustajanje uništilo želje i planove Nica Rosberga.

Toga je svjestan i bivši svjetski prvak Jenson Button koji u nedjelju vozi posljednju utrku u karijeri. Button je otvoreno na strani zemljaka Hamiltona kojem je dao "nemoralnu ponudu". Šaljivu, nadaju se ljubitelji najbržeg cirkusa.

"Hamilton me može kupiti da izazovem sudar i izbacim Rosberga iz utrke. Lewis je bogat, privatnim avionom putuje svijetom, siguran sam da može sebi priuštiti da me plati", rekao je Hamilton za GQ.

Novinare je zanimalo kako bi Button u sporoj McLaren-Hondi mogao doći u situaciju da "nokautira" Rosberga koji vozi ubjedljivo najbrži bolid.

"Kad me bude obilazio za čitav krug. A ako me zbog toga kazne... sorry, ionako ću pauzirati narednu godinu", nasmijao se Jenson Button.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije