Haas prvi otkrio karte: Revolucionalna promjena u izgledu bolida u 2018.

Radiosarajevo.ba
Haas prvi otkrio karte: Revolucionalna promjena u izgledu bolida u 2018.
Još nas 40-ak dana dijeli od početka nove sezone Formule 1. Kada 25. marta bolidi krenu ulicama australskog Melbournea, bit će to početak nove ere najbržeg cirkusa.

Najveća novost: tzv. Halo-zaštita, "oreol" u obliku prstena koji je fiksiran na prednji dio bolida i proteže se preko kacige pilota. Ovo treba osigurati zaštitu glave vozača nakon tragične nesreće Francuza Julesa Bianchija.

Prvi tim koji je otkrio bolid za novu sezonu je američki Haas, doduše u formi kompjuterske grafike. Ipak, zanimljivo je pogledati Haas VF-18 jer će tako izgledati i drugi bolidi.

Činjenica je da Halo-zaštita utječe na estetiku bolida, a ovo su u Haasu pokušali prikriti crnom bojom oreola. Također, ukinuta su dodatna krila nad izduvnim sistemom, tzv. "Monkey Seat". 

I u ovoj sezoni za Haas će voziti Danac Kevin Magnusen (25) i Francuz Romain Grosjean (31), dok će bolid VF-18 pokretati pogonske jedinice Ferrarija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije