Formula 1: Max Verstappen pobjednik utrke za Veliku nagradu Holandije

0
Anadolija
Formula 1: Max Verstappen pobjednik utrke za Veliku nagradu Holandije
Foto: EPA-EFE / Formula 1

Holandski vozač Max Verstappen iz Red Bull Racinga pobjednik je današnje trke Formule 1 za Veliku nagradu Holadnije, čime je povećao svoju prednost u prvenstvu na 109 bodova u odnosu na Charlesa Leclerca i Sergia Pereza.

Vozač Red Bulla završio je 15. trku sezone za jedan sat, 36 minuta i 42 sekunde. Na drugom mjestu je Mercedesov pilot George Russell, sa zaostatkom od 4.071 sekundu, a na trećem mjestu Ferrarijev vozač Charles Leclerc, sa zaostatkom od 10.929 sekundi, na stazi Zandvoort, blizu obale Sjevernog mora.

Verstappen (24), koji je startao s pole pozicije imao je potpunu kontrolu nad utrkom.

Benjamina Karić poslala pismo svim prijateljskim gradovima Sarajeva: Imala je samo jednu molbu

Benjamina Karić poslala pismo svim prijateljskim gradovima Sarajeva: Imala je samo jednu molbu

Valtteri Bottas iz Alfa Romea zaustavio je svoj bolid zbog problema s motorom i sigurnosno vozilo izašlo je u 56. krugu.

Mercedesov vozač Lewis Hamilton, koji je slijedio strategiju jednog zaustavljanja, skočio je na prvo mjesto jer nije došao u boks promijeniti gume. Ali Verstappen je ponovno poveo utrku, prestigavši ​​Hamiltona u 61. krugu.

Verstappen, koji je postavio najbrža vremena, osvojio je četvrtu uzastopnu utrku kod kuće i desetu u sezoni Formule 1 ove godine.

Sljedeća utrka održat će se 11. septembra na italijanskom Autodromo Nazionale Monza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije