Brazil: Hamilton osvojio kišni Interlagos, prvaka odlučuje posljednja utrka

Radiosarajevo.ba
Brazil: Hamilton osvojio kišni Interlagos, prvaka odlučuje posljednja utrka
/ Foto: RBR
Na stazi Interlagos u Sao Paolu održana je VN Brazila, pretposljednja utrka ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva Formule 1.

Treninzima i kvalifikacijama ponovo je dominirao Lewis Hamilton (Mercedes) koji u ukupnom poretku pokušava uhvatiti timskog druga Nica Rosberga.

Hamiltonu je na ruku išlo i to što je Interlagos danas bih okupan kišom. Zato je start kasnio 20-ak minuta, a kada su bolidi najzad krenuli iza sigurnosnog automobila počela je najduža ovogodišnja utrka. Još od Kanade 2011. godine ne pamti se toliko prekida, vožnje iza "safety cara".  

Odmah poslije starta težak udes doživio je Kimi Räikkönen (Ferrari), okretali su se Verstappen (Red Bull), Vettel (Ferrari), Alonso (McLaren), Massa (Williams) je zakačio ogradu…

Svo vrijeme čelnu poziciju čvrsto je držao Hamilton i na kraju prvi prošao ciljem. Na njegovu žalost, drugo mjesto osvojio je Nico Rosberg pa njemački vozač s 12 bodova prednosti odlazi na finalnu utrku u Abu Dhabi za dvije sedmice. Drugim riječima, Rosbergu je za titulu dovoljno i treće mjesto na posljednjoj utrci.

Iza Hamiltona i Rosberga na najnižu stepenicu postolja u Brazilu plasirao se Max Verstappen. Bodove su još osvojili Pérez (Force India), Vettel (Ferrari), Sainz (Toro Rosso), Hülkenberg (Force India), Ricciardo (Red Bull), Nasr (Sauber) i Alonso (McLaren).

Ukupni poredak nakon 20 od 21 utrke

Rosberg 367

Hamilton 355

Ricciardo 246

Vettel 197

Verstappen 192

Räikkönen 178

Perez 97

Bottas 85

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije