The Aebyss No. 514: MetalDays festival je sve bliže i bliže!

Emir Saračević
The Aebyss No. 514: MetalDays festival je sve bliže i bliže!
The Aebyss / Metal Days 2017
Kao i svakog utorka u 21:05 h, družimo se uz heavy metal i emisiju The Aebyss.

Kao što i u samom naslovu piše, MetalDays festival je sve bliže i bliže. U 514. izdanju emisije The Aebyss startamo sa predstavljanjem bendova koji će nastupiti u prelijepom okruženju i atmosferi festivala koji se pod ovim imenom održava u Tolminu u Sloveniji peti put. Ove godine, festival se održava u periodu od 23. do 29. jula. 

Definitivno, MetalDays je jedan od najboljih festivala u Europi. Istina, kapacitetom je malo manji od ostalih, ali upravo je to ono što posjetiteljima i odgovara. Manje posjetitelja i odlična organizacija su ono što čine ovaj festival jako funkcionalnim. Vrlo lako i bez pretjerane gužve ćete stići od jedne bine do druge i uspjeti pogledati i poslušati bendove koje želite.  Večeras počinjemo predstavljati bendove koji nastupaju na MetalDays-u i to one koji sviraju prvog službenog dana festivala, 24. jula. Na playlisti nam se nalaze Venom Inc., Lost Society, Suicidal Angels, Beheaded, Iced Earth, Xandria, Absu, Batushka i Marilyn Manson (spomenućemo i ostale bendove koji sviraju).

Naravno, pored bendova sa MetalDays-a, večeras imamo i neke novitete. Premijerno slušamo novi singl benda Accept - The Rise Of Chaos kojim su najavili istoimeni novi studijski album.  Također, slušamo i The Ferrymen, Jorn, Adrenaline Mob, Alestorm, Tankard, Vallenfyre i Avatarium

Na našoj facebook stranici The Aebyss Portal se nalazi anketa u kojoj biramo album 2017. godine. Sve što je do sada objavljeno prikazano je OVDJE.

The Aebyss slušajte svakog utorka u 21:00 ili reprizu svakog četvrtka u 00:05 iza ponoći na 90,2 ili putem live streaminga na Radiosarajevo.ba. Vijesti iz svijeta metala možete pratiti na internetu putem linkova:

https://www.facebook.com/TheAebyssPortal
http://theaebyss.tumblr.com
http://www.twitter.com/TheAebyssPortal

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije