Sound Obsession - Wah Wah Watson

Radiosarajevo.ba
Sound Obsession - Wah Wah Watson
U večerašnjem Red Bull Radio show-u slušate "Sound Obsession", emisiju koju vodi i uređuje Kirk DeGeorgio.

Kirk je jedan od pionira elektronske muzike u Velikoj Britaniji. Karijeru počeo još 80 tih godina, a tokom svoje bogate karijere zaista se bavio raznim formama modernih elektronskih beatova, pod različitim aliasima i za različite izdavačke kuće. Mo Wax, Planet E, Ubiquity, Versatile, Neroli - samo su neki od izdavača ovog fantasičnog i legendarnog umjetnika.

Ovu emisiju Kirk je u potpunosti posvetio legendarnom gitaristi iz Detroita - Wah Wah Watsonu, pravog imena Melvin Ragin, koji je bio dio Motown ekipe i jedan od pionira tog zvuka, te član njihovog studijskog benda The Funk Brothers. Zbog svoje virtuoznosti na wah wah pedali gostovao je na mnogim kultnim pločama, a samo neke od njih su -  "ABC" od Jacksons 5, "Lets get it on" od Marvin Gaye-a, "Body Heat" od Quincy Jonesa, "Off the wall" od Michael Jacksona, "Free ride" od Dizzie Gillespie-a, "Masterpiece" od Temptations i mnogim drugim. Jedna od najpoznatijih pjesama na kojoj ste mogli čuti njegovu gitaru je "Papa was a rolling stone" od benda Temptations. Kirk DeGeorgio je za Vas odabrao selekciju pjesama na kojima je svirao Wah Wah Watson, a koje su obilježile jednu cijelu eru i postale kultni hitovi.

Svakog ponedeljka na Radiju Sarajevo od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba. Ova emisija je dio Red Bull Radio programa koji možete slušati svakodnevno na www.redbullradio.com

Tune in...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije