Radio Italia: Roma film festival i novi film Johnny Deppa

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Roma film festival i novi film Johnny Deppa
Facebook / Stintino, La Pelosa

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom Republike Italije u BiH u tri sedmična termina: srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00.

U novom izdanju emisije govorimo o Rimskom filmskom festivalu koji počinje 16.10., nastavljamo priču o jednoj od najvećih filmskih zvijezda ikada - Sofiji Loren, šetamo opet po interesnatnim mjestima na Sardiniji, i kao i uvijek uz dobru staru i novu talijansku muziku.

Holivudski glumac Johnny Depp biće nagrađen nagradom za životno djelo na Rimskom filmskom festivalu 2024. koji se održava u glavnom gradu Italije od 16. do 27. oktobra. Na festivalu u Rimu biće prikazan Modì - Tri dana na krilima ludila, Deppov biografski film o italijanskom umjetniku Amedeu Modiglianiju, s Riccardom Scamarciom u naslovnoj ulozi, uz velikog Al Pacina.

Obustavlja se proizvodnja poznatog energetskog pića: Ima ga na tržištu u Bosni i Hercegovini

Obustavlja se proizvodnja poznatog energetskog pića: Ima ga na tržištu u Bosni i Hercegovini

Teritorija Sasarija na Sardiniji je jedna od najzanimljivijih na cijelom ostrvu. Sasari je drugi po veličini grad na Sardiniji kao i jedno od najstarijih naselja u regionu, zapravo ima veliku istoriju i važne kulturne institucije. Među atrakcijama koje treba posjetiti su Piazza Italia, katedrala San Nicola i crkva Santa Maria di Betlem.
Prirodne ljepote ne manjkaju u okolini poput plaže La Pelosa u općini Stintino, ali prije svega parka Asinara i istoimenog zaštićenog morskog područja do kojeg se može doći morskim izletima.

Na playlisti su ovaj put: Mina e Celentano, Mahmood, Sergio Cammariere, Nina Zilli, Loretta Goggi i Ricchi e Poveri.

Voditelj je Faruk Čaluk, a producent Dino Ćatović.

Šta se još krije u novoj emisiji saznaćete ako poslušate novo izdanje Radio Italia!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije