Radio Italia: O festivalu Sanremo mladih koji je okupio gimnazijalce iz cijele BiH

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: O festivalu Sanremo mladih koji je okupio gimnazijalce iz cijele BiH
Foto: Prva gimnazija / FEstival Sanremo mladih u BiH 2022

U prvom aprilskom izdanju emisije Radio Italia, govorimo o koncertu San Remo mladih u BiH. Ovo je već treći put zaredom da se održava ova manifestacija koja definitivno polako ali sigurno prelazi u tradicionalnu.

Pod pokroviteljstvom talijanske ambasade, a u organizaciji profesora Prve gimnazije mladi izvođači iz Foče, Trebinja, Mostara, Banja Luke, Kaknja i Sarajeva izveli su 15 hitova koji su se pjevali na Festivalu u San Remu od '58 pa do 2021.

Profesorica talijanskog jezika u Prvoj gimnaziji Amela Beća, govori u emisiji o festivalu koji je, između ostalog, posvećen i Rijadu Đuliću, bivšem maturantu ove gimnazije koji je prošle godine preminuo. Festivalu je prisustvovao i ambasador Italije u BiH Marco di Ruzza

Užas u SAD-u: Čovjek ubio suprugu i troje djece, preživio samo najmlađi sin

Užas u SAD-u: Čovjek ubio suprugu i troje djece, preživio samo najmlađi sin

Prvo mjesto sa pjesmom Gigliole Cinquetti Non ho l'eta' osvojila je Elmedina Laličić iz sarajevske Srednje muzičke škole.

Drugo mjesto osvojila je Marija Stanić iz Srednjoškolskog centra Foča, a izvela je Annalisinu pjesmu Il mondo prima di te.

Treće mjesto na ovogodišnjem sarajevskom San Remu osvojili su Anesa Halilović, Lamija Korač, Azra Hrnjica i njihov band iz sarajevske Druge gimnazije. Izveli su pjesmu La genesi del tuo cuore koju inače izvodi Irama

Sigurni smo da će se ova manifestacija nastaviti i narednih godina. Radio Italia će sa zadovoljstvom biti podrška. 

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom Republike Italije u Bosni i Hercegovini, voditelj je Faruk Čaluk a producent Dino Ćatović.

Emisiju slušajte na programu Radio Sarajevo na 90,FM ili putem web streama, srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije