Radio Italia: Praznično izdanje uz italijanske skijaše

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Praznično izdanje uz italijanske skijaše
Foto: Facebook / Kristian Ghedina

U prazničnom izdanju emisije Radio Italia upoznat ćemo pobliže ko su italijanski skijaški stručnjaci koji su došli na Bjelašnicu kako bi prisustvovali kampu za mlade skijaše „Telemach Speed Camp“. 

Na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici se od 27. februara do 2. marta održava ovaj edukativno-sportski događaj, uz prisustvo važnih ličnosti domaćeg i međunarodnog skijanja.

Među njima su i dva šampiona iz Italije: Paola Magoni, šef italijanske delegacije na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu '84, te Kristian Ghedina.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

„Ovo je vrlo značajna poruka već tradicionalnoj sportskoj inicijativi, koja se održava po treći put, a uz snažnu podršku Ambasade Italije u BiH, u skladu sa našom politikom podržavanja kulture i sporta u Bosni i Hercegovini“, rekao je predstavnik ambasade Italije, gosp. Donatelli.

Dodao je da je sport oduvijek bio spona koja ujedinjuje, bez obzira na idelogiju, vjerska uvjerenja i etničku pripadnost, kao potvrda vrijednosti učestvovanja i usavršavanja individualnih vještina. Iz ovih razloga, Ambasada je podržala i zahvalila Olimpic klubu Sarajevo na hvale vrijednoj inicijativi koja potvrđuje izuzetnu vrijednost sporta kao alata za dijalog i pomirenje.”

Osim priče o skijanju, u emisiji Radio Italia danas slušamo nove pjesme izvedene na nedavno održanom festivalu San Remo, ali i uživamo u stalnim rubrikama o turističkim destinacijama, kafi i italijanskim velikanima.

Kao i do sada, naučit ćemo i novu frazu na italijanskom jeziku, a ovaj put to je: Vuoi uscire con me? U prijevodu – da li bi izašla sa mnom?

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom Italije u BiH u tri sedmična termina: srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije