Radio Italia: Još malo o Sofiji Loren i predivnoj Sardiniji

1
Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Još malo o Sofiji Loren i predivnoj Sardiniji
Facebook / Sophia Loren, izbor za Miss Italija 1950.

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom Republike Italije u BiH u tri sedmična termina: srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00.

U novoj emisiji Radio Italia nastavljamo priču o jednoj od najvećih filmskih zvijezda ikada - Sofiji Loren, ponovo šetamo po interesnatnim mjestima na Sardiniji, i kao i uvijek uz dobru staru i novu talijansku muziku.

Sa 15 godina, Sofia Loren kao Sofia Lazzaro ušla je na Izbor za Miss Italije 1950. i bila je raspoređena kao kandidatkinja broj 2, kao jedna od četiri takmičarke koje predstavljaju regiju Lacio. Izabrana je kao jedna od posljednje tri finalistkinje i osvojila titulu Miss elegancije 1950. Vratila se 2001. kao predsjednica žirija za 61. izdanje izbora. Loren je 2010. godine krunisala 71. pobjednicu izbora za Miss Italije.

U znak solidarnosti s žrtvama: Učenici Bošnjačke gimnazije u Sarajevu u školu došli odjeveni u crno

U znak solidarnosti s žrtvama: Učenici Bošnjačke gimnazije u Sarajevu u školu došli odjeveni u crno

Nastavljamo šetnju po Sardiniji i pričamo o još jednom području koje vrijedi posjetiti i koje je nesumnjivo puno čuda prirode. To je zaljev Orosei, u provinciji Nuoro.

A što se vijesti iz Italije tiče, tu je jedna iz Milana. Otvorena je i peta metro linija u Milanu i to samo prije nekoliko dana. Peta linija metroa u Milanu povezuje San Cristoforo i aerodrom Linate za 30 minuta.

Na playlisti su ovaj put: Al Bano & Romina Power, Vasco Rossi, Fiorella Mannoia, ALFA, Eros Ramazzotti i Alessandra Amoroso.

Voditelj je Faruk Čaluk, a producent Dino Ćatović.

Šta se još krije u novoj emisiji saznaćete ako poslušate novo izdanje Radio Italia!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije