Radio Italia danas predstavlja: Ricchi e Poveri

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia danas predstavlja: Ricchi e Poveri
Arhiv / Ricchi e Poveri

I ove srijede na programu Radija Sarajevo imamo priliku slušati emisiju za sve koje vole Italiju.

Ricchi e Poveri je italijanska vokalna grupa, a oformilo ju je četvero mladih ljudi iz Genove. Poznati su, kako u Italiji, tako i u Latinskoj Americi, Meksiku, Karibima, cijeloj Južnoj Europi ali i jugoistočnoj Europi i sve tako do Rusije pa i dalje. Grupa je formirana 67.godine u Genovi a prvi nastup na San Remu su imali 1970. gdje su osvojili drugo mjesto. Na Sanremu su nastupali ’71, ’72, ’73, ’76, a Italiju su na Eurosongu predstavljali 1978.

Uz voditelja Faruka Čaluka i producenta Dinu Ćatovića, u emisji Radio Italia slušat ćemo najveće hitove grupe Ricchi e Poveri, među kojima je i Sara Perche ti amo.

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom Italije. Na 90,2 slušajte je svake srijede u 12,10, odnosno reprizno u 17,00 te subotom u 16,00.

Osim na Radio Sarajevu, emisije se emitira i na mreži radiostanica u BiH – Free Radio Prijedor, Kameleon Radio Tuzla i Radio Zenica.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije