Radio Italia: Znate li neobičnu priču o pjevačici Mini

Radiosarajevo.ba
Radio Italia: Znate li neobičnu priču o pjevačici Mini
oficijelna fotografija / Mina Mazzini

Po mišljenju mnogih, Mina Mazzini je najveća italijanska pjevačica. Ima glas koji fascinira mnoge i pjesme koje se vole decenijama. Bila je multitalentirana, omiljena ne samo kao pjevačica već i voditeljica. 

Od 1978. godine Mina živi daleko od kamera i foto aparata, ne pojavljuje se u javnosti i jako je teško pronaći neku od njenih novijih fotografija. Ali i dalje je objavljivala albume i oduševljavala obožavatelje širom svijeta. 

Ovoj pjevačici posvećena je današnja emisija Radio Italia koja u svojoj jesenskoj sezoni prikazuje velikane italijanske muzike.  

Uz voditelja Faruka Čaluka i producenta Dinu Ćatovića, danas slušamo Minine pjesme, od kojih su najpoznatija "Se telefonado", "Parole, Parole", "Tintarella de Luna", Ancora, ancora" "L'immensita" i mnoge druge. 

Emisija Radio Italia nastala je u suradnji i uz podršku Ambasade Italije, slaveći prijateljstvo između naše dvije zemlje. Osim na Radiju Sarajevo, ova emisija se emitira na mreži radio stanica iz BiH: Radio Kameleon, Free Radio Prijedor i RTV Zenica 

Na Radiju Sarajevo - 90.2 slušajte nas srijedom u 12,10 i reprizno u 17,00, te subotom u 16,00. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije