Radio Italia danas pjeva isključivo o muškarcima

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia danas pjeva isključivo o muškarcima
Foto: Oficijelna fotografija / Sergio Cammariere

U našoj redovnoj emisiji koja donosi najbolje iz Italije, danas predstavljamo neobičnu play listu. 

Autor i voditelj Faruk Čaluk odlučio je napraviti svojevrsni balans u odnosu na prošlosedmično, osmomartovsko izdanje kada smo pjevali o ženama. U današnju emisiju uvrstio je isključivo pjesme koje govore o muškarcima. 

Između ostalih, u emisiji će nam pjevati Sergio Cammariere, Marco Masini i Adriano Celentano.

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Osim pjesama, slušat ćemo zanimljive priče o italijanskim znamenitim gradovima Veroni i Milanu, te nekoliko korisnih turističkih savjeta.

Saznat ćemo i kako napraviti delikatesni rižoto sa šafranom, te naučiti  korisne fraze na italijanskom jeziku kojima izražavamo da smo gladni, odnosno žedni: "Ho fame, ho sete". 

Emisija Radio Italia emitira se u suradnji s Ambasadom Italije u BiH u tri sedmična termina: srijedom u 12,10 i 17,00 i subotom u 16,00. 

Marco Masini
Foto: Oficijelna fotografija: Marco Masini

Risotto al Zafferano (Rižoto sa šafranom)

Rižoto sa šafranom je savršeno jelo tijekom cijele godine. Vrlo kremast i prirodno bez glutena, nudi nam zanimljiv balans okusa zahvaljujući posebnosti šafrana i okusu sira.

Potrebni sastojci za recept za rižoto (za 4 osobe):

  • 320 g riže
  • 1/2 bijelog luka
  • 40 g putera
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje 
  • 100 g rendanog sira
  • biber po potrebi
  • Posolite po ukusu.
  • 1 litar temeljca od povrća ili mesa
  • 1 pakovanje (prstohvat) šafrana

Sa strane zagrijte supu, temeljac, koju nikako ne smijete dodavati hladnu u rižoto. Uzmite par kašika u posebnu posudu i ostavite da se otopi šafran. Crni luk sitno nasjeckajte i propržite ga u tavi na ekstra djevičanskom maslinovom ulju. Čim omekša, tostirajte ga zajedno sa rižom oko 3 minute, posolite i pobiberite. Počnite postepeno ulijevati temeljac u lonac. Kada je rižoto napola kuhan, dodajte šafran. Kada je kuhano, isključite vatru i umiješajte puter i sir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije