Posljednja emisija serijala 'Brasil je sa S': Muzika koja ne poznaje granice

0
Radiosarajevo.ba
Posljednja emisija serijala 'Brasil je sa S': Muzika koja ne poznaje granice
Arhiv / Vanessa de Mata

Ove sedmice poželjet ćemo vam dobrodošlicu na desetu, posljednju emisiju prve sezone serijala "Brasil je sa  S", koju Radiosarajevo.ba emitira uz podršku Ambasade Brazila u Bosni i Hercegovini. 

U proteklih deset sedmica domaćica serijala, kantautorica Maja Milinković vodila nas je na transatlantsko putovanje, upoznajući nas sa zvucima brazilske muzičke raznolikosti. Predstavili smo talente brazilskih autora, kompozitora i pjevača, glasove koji su ušli u historiju svjetske muzike, ali i mnoge nove talente koji oduševljavaju publiku u najmnogoljudnijoj državi južnoameričkog kontinenta.

A upravo sa novim talentima koji obilježavaju sadašnju brazilsku muzičku scenu, Ambasada Brazila u Bosni i Hercegovini pripremila je muzički izbor ovog izdanja programa ”Brasil je sa S”. Plejlista pripremljena za danas bogata je raznolikošću ritmova, melodija i instrumenata, ali ima zajedničku karakteristiku melodicnih glasova i sporih taktova.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

"Brazil je sa S" na programu je utorkom u 12,10 i reprizno u 17,00 i nedjeljom u 16,00. 

Ovom emisijom smo otvorili je još jedan prozor prema svijetu muzike kao univerzalnog jezika koji ruše granice. Muzika cijeni kulturološke razlike, gradi mostove i ruši zidove. Muzika će uvijek biti mjesto susreta i razumijevanja među ljudima.

Ako vam se emisija "Brasil je sa S" dopala i smatrate da ovaj serijal zaslužuje i drugu sezonu, pišite nam u komentar ili na adresu radio@radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije