Počinje treća sezona emisije Radio Italia: Najljepše sa Sanrema

0
Radiosarajevo.ba
Počinje treća sezona emisije Radio Italia: Najljepše sa Sanrema
Arhiv / Festival Sanremo

Nakon novogodišnjih praznika, sa zadovoljstvom najavljujemo nastavak serijala Radio Italia.

Emisija "za sve koji vole Italiju" emitira se na Radiju Sarajevo skoro već godinu dana, u suradnji s Ambasadom Republike Italije u BiH.

U prethodne dvije sezone, urednik i voditelj Faruk Čaluk i producent Dino Ćatović vodili su vas na radijsko putovanje po gradovima Italije, a slušali smo i tematske emisije posvećene najznačajnijim muzičarima ove zemlje.

Treća epizoda posvećena je jednom od najpoznatijih muzičkih festivala na svijetu - Sanremu. Najveći broj italijanskih muzičara u proteklih je 71 godinu svoju je karijeru započeo na ovom festivalu.

U narednih 25 epizoda Radio Italia prisjetit ćemo se najvećih i najljepših pjesama koje je iznjedrio Sanremo - Festival nad festivalima.  U prvoj epizodi, prisjetit ćemo se najranijih godina u njegovoj historiji.

Osim na Radiju Sarajevo, emisija se emitira i na mreži radio stanica širom BiH - Free Radio Prijedor, RTV Zenica, Radio Kameleon Tuzla. 

Slušajte nas svake srijede u 12,10, i reprizno u 17,00 i subotom u 16,00. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije