Poslušajte novogodišnju čestitku ambasadora Italije Nicole Minasija

Radiosarajevo.ba
Poslušajte novogodišnju čestitku ambasadora Italije Nicole Minasija
Screenshot / Ambasador Italije Nicola Minasi

Veliki gest uradila je Vlada Italija u ovim posljendjim danima, odobrivši 500.000 Eura za pomoć ugroženim migrantima u USK. 

Ambasada Italije u BiH saopćila je da vlastiove zemlje pomno prate situaciju nakon zatvaranja bivšeg kampa “Lipa“ kod Bihaća, te su zabrinuti zbog humanitarnog stanja migranata i tražitelja azila koji su trenutno bez smještaja i bez pristupa osnovnim potrebama.

"U tu svrhu, Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne suradnje Italije odlučilo je dodijeliti 500.000 eura Crvenom križu koji djeluje na terenu i zatražilo je od Europske komisije da poduzme mjere za ublažavanje patnji ovih ljudi“, saopćeno je iz Ambasade Italije u BiH zadnji dan 2020. godine. 

Ambasador Nicola Minasi je povodom ispraćaja 2020. godine uputio video čestitku građanima BiH, izrazivši nadu da će nastupajuća godina svima donijeti boljitak. 

"Ovo je bila godina prijateljstva između BiH i Italije. zauvijek će se Italijani sjećati Vijećnice osvijetljene u bojama zastave Italije, i solidarnosti koju ste nam pokazali u teškim vremenima", između ostalog je rekao Minasi. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije