NES - Ahlam

Radiosarajevo.ba
NES - Ahlam
Emisiju EUzičke razglednice možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati.

U novim EUzičkim razglednicama predstavljamo debi album troje dobrih prijatelja iz Valencije, Španija. To je izdanje Ahlam grupe NES koja je dobila ime po nadimku njihove pjevačice Nesrine Belmokh.

Čine je iskusni muzičari: perkusionista David Gadea je nastupao sa poznatim imenima flamenco muzike kao što su Ximo Tébar i Josemi Carmona, francuski čelista Matthieu Saglio je u svojoj karijeri nastupao u preko 30 zemalja, dok je pjevačica i čelistkinja Nesrine Belmokh imala čast da radi sa poznatim dirigentima Lorin Maazelom i Daniel Barenboimom kao i sa čuvenim Cirque du Soleil

Akustična muzika sa njihovog albuma Ahlam (arapski: snovi) većinom je snimljena uživo, a vuče inspiraciju iz popa, flamenca i muzike koje je Nesrine slušala u kući roditelja. To su bile pjesme iz arapskog Mediterana, a Nesrine je i počela muzicirati se arapsko-andaluzijskim bendom u kome je pjevala i svirala mandolinu. Kasnije je studirala klasični violončelo, ali se sjeća da je oduvjek željela biti pjevačica. Na albumu koji danas predstavljamo Nesrine pjeva na francuskom, arapskom i engleskom jeziku.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije