Magnus Thuelund – Angel from the South

Radiosarajevo.ba
Magnus Thuelund – Angel from the South
Emisiju EUzičke razglednice možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati.

Magnus Thuelund, danski saksofonista i kompozitor čiji novi album Angel from the South predstavljamo u današnjim EUzičkim razglednicama, studirao je od 2003. do 2008. na Rhythmic Music Conservatory (RMC) u Copenhagenu i New School of Music u New Yorku. Od 2010.do 2012. pohađao je program "Advanced Post Degree Diploma" iz kompozicije kod Django Batesa.

Dugačka je lista imena sa kojima je u svojoj karijeri surađivao: Thomas Franck, Lars Møller, Ole Kock Hansen, Peter Jensen, Nikolaj Hess, Butch Lacy and the Danish Radio Big Band, Reggie WorkmanGeorge Garzone, Dave Glasser... Sa svojim sastavom i kao član big banda nastupao je u mnogim zemljama kao i u Carnegie Hallu.

Na albumu Angel from the South, snimljenom u čuvenom Systems Two studio u Brooklynu, pored Magnus Thuelunda na alt saksofonu, sviraju i Ralph Alessi (truba), Marc Mommaas (tenor saksofon), Nikolaj Hess (klavir), Craig Earle (bas) i Nasheet Waits (bubnjevi). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije