Francoise Hardy – Personne d’autre

Radiosarajevo.ba
Francoise Hardy – Personne d’autre
U današnjim Euzičkim razglednicama slušat ćemo 24. album francuske kantautorice i modne ikone Francoise Hardy – Personne d’autre.

Uslijedio je nakon 6 godina pauze i mnogi njeni obožavatelji pomislili su da je završila svoju diskografsku karijeru. Hardy nije planirala snimanje novog albuma, a sve je počelo kada je Ericku Benziju izvela pjesmu "Sleep" finskog rock benda Poets of the Fall. Njemu se pjesma veomo dopala, a nakon što joj je Benzi odsvirao i neke svoje melodije, Hardy je dobila inspiraciju za rad na tekstovima. La Grande Sophie je čula da se opet aktivirala i poslala joj je e-mailom svoju pjesmu "Le Large", zatim joj je pjesma Yael Naim "You’re My Home" izmamila suze u očima..."Tako da se album praktički sastavljao sam od sebe", izjavila je Hardy, "sve pod vođstvom producenta Ericka Benzija bez koga ništa od ovoga ne bi bilo moguće”.

Emisiju EUzičke razglednice možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije