Paolo Fresu Devil Quartet – Carpe Diem

Radiosarajevo.ba
Paolo Fresu Devil Quartet – Carpe Diem
U današnjoj radio emisiji predstavljamo album Carpe Diem, novo izdanje Paolo Fresu Devil Quarteta.

Poznati talijanski trubač Paolo Fresu i njegovi saradnici gitarista Bebo Ferra, basista Paolino Dalla Porta i bubnjar Stefano Bagnoli na ovom izdanju nam donose, kako kritičari opisuju,"muziku koja podsjeća na Milesa Davisa ili Ralpha Townera sa talijanskim šarmom" Paolo Fresu (1961.g., Berchidda, Sardinia), talijanski jazz trubač, kompozitor i aranžer koji trenutno živi između Bologne, Pariza i Sardinije, u svojoj preko 30 godina dugoj karijeri učestvovao je na snimanju oko 350 albuma, od čega oko 80 pod svojim imenom, solo i u saradnji sa drugima. Osnivač je festivala Time in jazz u Berchidda na Sardiniji, aktivan je kao pedagog, koordinator velikih projekata, a godišnje odsvira oko 200 koncerata svuda po svijetu.

Na izdanju Carpe Diem svi članovi kvarteta su zastupljeni kao kompozitori, a jedina kompozicija drugih autora je tema iz TV serije Un Posto Al Sole od Antonia Annona i Bruna Lanze, koja i zatvara album.

Emisiju EUzičke razglednice možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu u subotu u 17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije