Jennifer Lopez na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Jennifer Lopez na Radio Sarajevu
Facebook / Jennifer Lopez
Jennifer Lopez, poznata i po nadimku J.Lo, američka je glumica, pjevačica, plesačica, muzička producentica i modna dizajnerica, te deveta najbogatija žena na svijetu,

Karijeru je započela kao plesačica u komediji In Living Color. Vremenom se počela baviti glumom, a najzapaženiji filmovi su joj Ćelija, Dogodilo se na Manhattnu, Jeste li za ples, Selena, Daleko od očijuAnđeoske oči.

Svoj debitantski album On the 6 objavljuje 1999. godine.  Najuspješniji album joj jeJ. Lo iz 2001. godine sa hitovima poput Love don't cost a thing, Ain't it funny i I'm real.. Već sljedeće godine objavljuje svoj prvi album s remiksevima J to tha L-O!: The Remixes, četvrti najprodavaniji album s remiksevima ikad. Iste godine objavljuje svoj treći studijski album This Is Me... Then, koji je dospio na drugo mjesto u američke ljestvice albuma, kao i njen četvrti album, Rebirth, tri godine kasnije. Godine 2007. objavljuje svoj prvi album na španjolskom jeziku Como Ama una Mujer, te album Brave. Nakon trogodišnje diskografske stanke, u maju 2011. godine objavila je album Love? Prvi singl s tog albuma, On the Floor je bio svjetski hit, te postao njen najuspješniji singl u 8 godina. Prije dvije godine objavila je i A.K.A., koji nije bio na nivou prethodnih albuma, i došao tek na 8. mjesto američke top liste. No veliki povratak u vrh uslijedio je sa ovogodišnjim singlom Ain't your mamma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije