Radio Italia predstavlja: Fabrizio De Andre u sedmici italijanskog jezika

0
Radiosarajevo.ba
Radio Italia predstavlja: Fabrizio De Andre u sedmici italijanskog jezika
Arhiv / Fabrizio De Andre

Redovna emisija posvećena svima koji vole Italiju i ove sedmice donosi obilje dobre muzike i zanimljivih informacija.

Uz voditelja Faruka Čaluka i producenta Dinu Ćatovića, ovaj put slušamo čovjeka koji je dao ogromni doprinos talijanskoj muzici ali i poeziji. To je Fabrizio De André.

Mnogi muzički kritičari smatraju ga jednim od najvažnijih i najuticajnijih italijanskih tekstopisaca. Za gotovo četrdeset godina umjetničkog djelovanja, Fabrizio De André je snimio četrnaest studijskih albuma. Fabrizio De André se smatra jednim od najvećih talijanskih pjesnika dvadesetog stoljeća, kao i referentnom figurom u talijanskoj pjesmi. U svojoj je karijeri prodao 65 miliona ploča, čime je stekao mjesto na ljestvici najuspješnijih italijanskih umjetnika. Časopis Rolling Stone Italia stavlja njegov album Crêuza de mä na četvrto mjesto na ljestvici najboljih talijanskih albuma.

Radio Italia u ovom izdanju posebno će usmjeriti pažnju na Sedmicu italijanskog jezika u BiH - "Settimana in Bosnia ed Erzegovina dedicata alla Lingua Italiana". Obilježavanje je počelo još prije 5 dana a trajaće sve do 25.oktobra. U emisiji će govoriti Nela Džomba iz Udruženja za italijanski jezik i kulturu Italiamo i Zorana Stojičić, studentica italijanistike na Univerzitetu u Banja Luci. Sve dodatne informacije o SEdmici italijanskog jezika potražite na stranici Ambasade Repubilke Italije u Bosni i Hercegovini.

U suradnji s Ambasadom Republike Italije, emisija Radio Italia emitira se na mreži radiostanica širom zemlje. Na Radiju Sarajevo slušajte je srijedom u 12,10 i 17,00 ili subotom u 16,00.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije