Gigliola Cinquetti je imala samo 16 kad ju je zavolio cijeli svijet

0
Radiosarajevo.ba
Gigliola Cinquetti je imala samo 16 kad ju je zavolio cijeli svijet
Arhiv / Gigliola Cinquetti

Ovosedmična emisija Radio Italia nastavlja priču o zlatnim godinama festivala San Remo. 

U radijskom vremeplovu dolazimo do razdoblja 1963 - 1965. kada se, pored italijanskih zvijezda, pojavljuju i muzičari koji dolaze izvan Italije, kao što su Gene Pitney i Paul Anka. Ali ono po čemu ćemo se SanRemo 1964. pamti i danas je pobjeda šesnaestogodišnje Gigliole Cinquetti. 

Ali kao maloljetna, po zakonima svoje zemlje nije smjela da se pojavi u programu nakon ponoći, što je organizatorima zadalo prilične muke. Cinquetti sa pjesmom Non ho l’eta (Nemam dovoljno godina) odnosi ubjedljivu pobjedu, a time je odabrana da predstavlja Italiju na Takmičenju za pjesmu Eurovizije - i pobijedila. 

Mnogo dobre muzike slušajte u emisji koja je namijenjena svima "koji vole Italiju", a realizira se u suradnji s Ambasadom Italije. Na programu je svake srijede u 12,10 i 17,00 te reprizno subotom u 16,00.

U ovoj emisiji čut ćemo i poziv Nicole Minasija, ambasadora Italije, namijenjen mladim ljudima iz BiH da se prijave za moguće učešće na konferenciji o klimatskim promjenama u Milanu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije