Francophonie pour Toujours: Belgija kao kolijevka talenata

0
Radiosarajevo.ba
Francophonie pour Toujours: Belgija kao kolijevka talenata
Arhiv / Jacques Brel

Četvrta emisija o frankofonoj kulturi Francophonie pour toujours koju ćemo slušati danas, donosi priču o Belgiji, evropskoj zemlji koju karakteriše kulturni diverzitet i multijezičnosti.

Francuski, nizozemski i njemački su jezici koji su službeni u Belgiji i na tim je jezicima napisan Ustav ove kraljevine. Svoju kulturnu i jezičku raznolikost ova  zemlja načinila je prednošću, te na tome gradila svoj identitet.

Belgija je kolijevka brojnih talenata koji potiču još iz vremena renesanse. 

Izabrana glavna tužiteljica Tužilaštva KS: Evo o kome je riječ

Izabrana glavna tužiteljica Tužilaštva KS: Evo o kome je riječ

Da li ste čuli za znamenitu belgijsku školu stripa? Znate li da instrument saksofon potiče iz Belgije? Sigurni smo da vam je poznat šansonjer Jacques Brel

Uz mnoštvo zanimljivih informacija o Belgiji, danas slušamo i muziku ove zemlje - play listu načinio je Benjamin Sturtewagen, šef Dilomatskog predstavništva Kraljevine Belgije u BiH. 

Emisija se realizira uz podršku ambasade Francuske i Francuskog instituta u BiH, u suradnji s ambasadama Švicarske, Belgije i Luksemburga

U emisiji Francophonie pour toujours, slušamo i stalne rubrike o velikanima Frankofonije, zanimljivim mjestima, podsjetit ćemo se citata iz Malog princa i naučiti jednu novu frazu na francuskom. Autor i domaćin emisije je Jasmin Bašić a producent Dino Ćatović

Svakog ponedjeljka u 12,10 i 17,00, te nedjeljom u 16,00 na Radiju Sarajevo slušajte Frankofoniju zauvijek! 

Bez obzira govorite li francuski ili ne, sigurni smo da će vam se svidjeti ova sedmična doza frankofone kulture i muzike. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije