Extrafly - italijanski funk, rock i jazz rariteti

Radiosarajevo.ba
Extrafly - italijanski funk, rock i jazz rariteti
0 / Extrafly

U večerašnjem Red Bull Radio show-u slušate "Extrafly", emisiju koju vodi i uređuje David Nerrratini, italijanski DJ, producent i novinar koji dolazi iz Rima. Također je poznat i pod imenom Little Tony Negri. Spada među najpoznatije italijanske DJ-eve kada je u pitanju jazz, funk, soul i hip-hop. Od 2002. do 2009. sa prijateljem je vodio i magazin pod imenom "Superfly" koji se bavio ozbiljnim istraživačkim novinarstvom i ponudio publici fenomenalne priče i rijetka muzička izdanja sa svih krajeva planete.

Večerašnja emisija nije vezana za određeni vremenski period, kako je to običaj u ovoj emisiji. Ovaj put David se zarovio u svoju kolekciju, i za Vas probrao neke rijetke funk, rock i jazz ploče, uz još par italijanskih opskurnih izdanja koje do sada niste imali prilike čuti.

Hiroshi Sato, La Batteria, Bobby Caldwell, Odeon, Pino Cannizzo and his Orchestra itd. samo su neka od imena koja slušate u večerašnjoj emisiji.

Svakog ponedeljka na Radio Sarajevu od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba.

Tune in...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije