Red Bull Radio / Extrafly - Strata Records

02. 09. 2019. u 14:13:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U večerašnjem Red Bull Radio showu slušate "Extrafly", emisiju koju vodi i uređuje David Nerrratini, italijanski DJ, producent i novinar koji dolazi iz Rima. Također je poznat i pod imenom Little Tony Negri. Spada među najpoznatije italijanske DJ-eve kada je u pitanju jazz, funk, soul i hip-hop. Od 2002. do 2009. sa prijateljem je vodio i magazin pod imenom "Superfly" koji se bavio ozbiljnim istraživačkim novinarstvom i ponudio publici fenomenalne priče i rijetka muzička izdanja sa svih krajeva planete.

Večerašnja emisija je simbolično nazvana "Strata Records", i kako samo ime sugeriše u potpunosti je posvećena katalogu izdanja izdavačke kuće Strata Records koja je osnovana 1969. godine u Detroitu, SAD. Iako je ovaj label postojao veoma kratko vrijeme, tokom 70-ih godina prošlog vijeka izdali su neke od kultnih ploča na jazz i funk sceni.

The Contemporary Jazz Quintet, Bert Myrick, The Lyman Woodard Organization, Sam Sanders, Kenny Cox, itd. samo su neka od imena koja slušate u večerašnjoj emisiji.

Svakog ponedeljka na Radio Sarajevu od 23 do 24h slušate Red Bull Radio Show, na 90.2 Mhz ili online na radiosarajevo.ba.

Tune in...

NEMA KOMENTARA