EUzičke razglednice - Nuala Kennedy - Behave the Bravest

Radiosarajevo.ba
EUzičke razglednice - Nuala Kennedy - Behave the Bravest
U današnjim "EUzičkim razglednicama" slušat ćemo novi, četvrti solo album irske kantautorice Nuale Kennedy - Behave the Bravest.

Rođena 1977. godine u Dundalku, učila je svirati klavir, flautu i irsku frulu, sa 18 seli u Edinburgh gdje studira na Edinburgh College of Art. Još u vrijeme studiranja počinje nastupati po klubovima, a kao članica trija Fine Friday objavljuje i dva albuma, te nastupa u Velikoj Britaniji, Evropi i Australiji

Godine 2007. objavljuje prvi solo album The New Shoes koji je primijećen po originalnom odnosu prema tradiciji.

Album Behave the Bravest sniman je prošle godine. Dok je sa grupom bila na turneji neke pjesme su snimljene u studijima u Sydneyju i Los Angelesu, kao i u njenom "drugom rodnom gradu" Edinburghu.

Kritičari hvale njen novi album i primjećuju kako Nuala Kennedy uzima ono najbolje iz irske muzičke tradicije, dopisuje originalne djelove u pjesme, uz otvorenost prema drugim evropskim tradicijama i utjecajima.

Emisiju možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu emisije možete poslušati u subotu u 17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije