EUzičke razglednice - Nicola Conte presents Stefania Dipierro - Natural

Radiosarajevo.ba
EUzičke razglednice - Nicola Conte presents Stefania Dipierro - Natural
U današnjoj emisiji slušat ćemo album Natural koji potpisuju talijanski kompozitor, multiinstrumentalista i producent Nicola Conte, i pjevačica i kantautorica Stefania Dipierro.

U današnjoj emisiji slušat ćemo album Natural koji potpisuju talijanski kompozitor, multiinstrumentalista i producent Nicola Conte i pjevačica i kantautorica Stefania Dipierro.

To je njihova prva saradnja nakon punih 15 godina. Zajedno su radili u grupi Fez, a nakon raspada sastava Conte je imao uspjeha sa svojim albumima u stilu acid-jazza s utjecajima sambe, dok se Diperro svoje izuzetne glasovne mogućnosti iskazivala u brojnim muzičkim projektima.

Na albumu Natural, osim kompozicija koje su napisali njih dvoje, nalaze se i standardi poput Astrud Gilbertove Softly As in a Morning Sunrise ili  Antonio Carlos Jobimove Caminhos Cruzados.

Na ovom albumu gostovali su neki od najboljiih talijanskih jazz muzičara poput trubača Fabrizio Bossa ili saksofoniste i flautiste Gaetano Partipila.

Emisiju možete slušati na Radiju Sarajevo (90,2) svake srijede u 18.30, a reprizu emisije možete poslušati u subotu u 17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije